O victorie şi o înfrângere

Băieţii de la CSU Danubius au învins olimpicii braşoveni, fetele au cedat la Roman

18 csu danubius

 

Sâmbătă a debutat Divizia A la handbal masculin. CSU Danubius Galaţi a primit vizita în sala Polivalentă Dunărea celor de la CSU Centrul Naţional Olimpic pentru Tineret din Braşov, echipă mutată din seria B. Cu un lot remaniat serios faţă de sezonul precedent, gălăţenii au început cu frâna de mână trasă şi au permis echipei braşovene să se afle în avantaj pe tabelă aproape 30 de minute. Cea mai mare diferenţă am consemnat-o în min.13, scor 3-9. Treptat CSU Danubius a intrat în meci, a început cursa de urmărire, Bursuc a egalat la 14 în minutul 27 pentru ca Olaru să-şi aducă pentru prima oară echipa în avantaj la ultima fază, 16-15 după ce a transformat o aruncare de la 7 metri. Gălăţenii au ieşit montaţi de la vestiare şi după reuşitele lui Şimo şi Ionel s-au desprins la trei goluri. Tinerii handbalişti de la Centrul Olimpic nu s-au predat, au revenit şi au egalat situaţia. Finalul a fost cu nervi mulţi, braşovenii foarte arţăgoşi şi iritaţi depe bancă de proprii antrenori, au început să provoace şi să faulteze dur, studenţii gălăţeni au dat dovadă de maturitate, nu s-au prea băgat în clinciuri şi şi-au asigurat după golul lui Frangulea victoria cu cinci minute înainte de final. CSU Danubius - CSU CNOT Braşov 29-27 (16-15). Antrenorul Florin Andronic a folosit lotul: Ungureanu, Gavrilă, Gâţă - Prună, Olaru (5 goluri), Frangulea ((7), Petrache ((1), Bursuc (6), Şahîn (3), Ghenghea, Chiriac (2), Ionescu, Ionel (2), Şimo (3).


Tot sâmbătă, în cea de-a treia etapă din Liga Naţională, CSU Danubius a jucat în deplasare cu HCM Roman. Gălăţencele au început foarte slab şi au permis romaşcancelor să conducă cu 9-1 şi 15-5. Gălăţencele au avut câteva momente bune, au dat impresia că pot reveni după ce au marcat şapte goluri consecutive dar a fost doar un foc de paie. Rezultat final: HCM Roman - CSU Danubius 25-17 (15-10). Pentru învinse au marcat: Livrinikj (7), Taivan (3), Balaban (2), Sheiko (2), Marcu (1), Safta (1), Mihart (1)

 

sursa foto: Sportul Ilustrat

Tradiţia merge mai departe


Şapte medalii gălățene la Europenele de machete

13 romania navo 0

 

Campionatul European de machete s-a desfăşurat zilele trecute în incinta Muzeului de Artă din Kaverna (Bulgaria). La ediţia din acest an s-au înscris în competiţie 196 de modele din opt ţări. România a păstrat tradiţia şi într-o companie selectă a reuşit cu cele 46 de modele prezentate să obţină numai puţin de 41 de medalii: 6 de aur, 16 de argint şi 19 de bronz. Din delegaţia tricoloră prezentă la Europene au făcut parte şi trei sportivi de la CSU Galaţi: Daniel Ciosu, Marian Hârţan şi Adrian Postea.

13 romania navo 1

 

Ca de fiecare dată aceştia au ţinut steagul sus şi s-au întors la Galaţi cu şapte medalii după cum urmează: Daniel Ciosu - o medalie de aur cu nava Bismarck, trei medalii de argint cu: Tidewater Enabler, Agassiz, Dreadnought  şi o medalie de bronz pentru macheta Harbour Diorama; Marian Hârţan - o medalie de argint cu nava Royal Caroline; Adrian Postea - o medalie de argint cu nava Tudor Vladimirescu.

Surprize, surprize pe semicerc

Înfrângere neaşteptată cu HCM Slobozia

11 csu danubius 0

 

Fără îndoială, CSU Danubius vrea să-şi pună suporterii la încercare încă de la început de sezon, să le verifice tensiunea. După victoria extraordinară obţinută la limită la mijlocul săptămânii trecute în faţa vicecampioanei HC Dunărea Brăila, fetele pregătite de Valeriu Costea au primit vizita sâmbătă celor de la HCM Slobozia şi toţi speram la un nou rezultat pozitiv. Daciana Balaban, Alla Sheiko, Elena Şerban &Co au început din nou foarte bine, au condus pe tabela de marcaj, cea mai mare diferenţă înregistrându-se în minutul 14, scor 8-4. Antrenorul oaspetelor Dumitru Muşi a simţit forte bine momentul de cumpănă, a cerut time-out şi HCM Slobozia a egalat la 9. Gălăţencele au marcat de trei ori consecutiv dar la pauză au intrat cu un avantaj minim. Repriza a doua a fost „nebună” şi ciudată. CSU Danubius a înscris prima dar ialomiţencele nu au renunţat şi au preluat pentru prima oară conducerea în minutul 40. Danubienele s-au blocat pur şi simplu cinci minute, oaspetele au profitat şi s-au desprins decisiv, scor: 15-18 (min.45) şi 17-20 (min.52). Finalul a fost foarte tensionat, cu trei cartonaşe roşii în tabăra Sloboziei, Cristina Marcu şi Andreea Taivan, principala marcatoare a echipei noastre, au reaprins speranţele unei remize dar Alla Sheiko le-a rispit ratând o aruncare de la 7 metri cu opt secunde înainte de final. O înfrângere neaşteptată care ne readuce cu picioarele pe pământ. Rezultat final: CSU Danubius Galaţi - HCM Slobozia 20-21 (12-11). Lotul echipei gălăţene: Elena Şerban (3 intervenţii), Roxana Caragea (6) - Cristina Marcu (1 gol), Cristina Clisu, Denisa Şelever (1), Daciana Balaban (1), Nicoleta Safta (1), Alla Sheiko (4), Andreea Taivan (6), Iulia Stroia, Mădălina Conache (2), Dajana Jovanovska (1), Elena Livrinikj (3). Nu au evoluat: Emilia Anghel, Tamara Bokaric şi Andreea Mihart. Etapa viitoare, CSU Danubius va juca în deplasare cu CSM Roman (16 septembrie).    

Trei de aur şi şapte de bronz

Elena Andrieş a devenit triplă campioană naţională şi la senioare

10 csu haltere andries

În perioada 5-8 septembrie, la Arad s-a desfăşurat Campionatul Naţional de haltere pentru seniori. CSU Galaţi a obţinut 10 medalii, dintre care trei de aur şi şapte de bronz. Elena Andrieş a revenit la potenţialul maxim şi a confirmat cu trei titluri de campioană naţională la categoria 48 de kg.

10 csu grigoras

 

O evoluţie bună a avut şi colega sa, Bianca Grigoraş, care a concurat la categoria 58 kg şi a reuşit să urce de trei ori pe treapta a treia a podiumului. Cu câte două medalii de bronz s-au întors acasă: Costel Carp (categoria 69 kg) şi Niţu Bădărău (categoria 105 kg). Halterofilii noștri sunt pregătiți de antrenorii: Costel Dimofte și Mariana Toma. În perioada 22-30 septembrie, în Kosovo va avea loc Campionatul European Under 15 şi Under 17 unde clubul nostru va fi reprezentat de: Andreea Penciu, Maria Tăbăcaru şi Mihaela Ilie. De-asemenea, la Europenele Under 20 şi tineret programate în luna octombrie la Tirana, de la CSU vor participa: Elena Andrieş, Costel Carp şi Niţu Bădărău.

 

10 csu haltere carp

 

Ce victorie extraordinară în faţa vicecampioanei

07 csu danubius

Sala Polivalentă Dunărea a fost luată cu asalt miercuri după amiază de suporterii gălăţeni şi brăileni care au dorit să asiste la derbiul Dunării de Jos dintre CSU Danubius Galaţi şi HC Dunărea Brăila. Aşa cum ne aşteptam partida a stârnit orgolii mari atât pe teren cât şi în tribune. Suporterii brăileni incitaţi de câteva ori chiar de pe banca tehnică şi-au dat în petic, confundând sala cu stadionul, au scandat lucruri urâte dar până la urmă spiritele s-au liniştit. Vicecampioana s-a prezentat la Galaţi fără cele trei straniere aduse în vară: Dziana Ilyina, Marija Steriova şi Adriana Medvedova, care din cauza problemelor financiare nu au fost încă legitimate. CSU Danubius a ştiut să profite de situaţie şi şi-a luat o binemeritată revanşă după înfrângerea din ultima secundă din ediţia precedentă de campionat tot pe teren propriu.

 

Fetele pregătite de Valeriu Costea au intrat foarte motivate pe teren şi au condus în cea mai mare parte din prima repriză. Alla Sheiko a avut sânge rece la aruncările de la 7 metri, Elena Şerban şi-a arătat valoarea şi a închis poarta. Cea mai mare diferenţă înregistrată pe tabela de marcaj a fost de două goluri, scor 8-6 (min.22). Brăilencele nu au renunţat la luptă, au marcat de două ori consecutiv şi după primele 30 de minute s-a consemnat egalitatea. Dunărea a condus pentru prima dată în min.32 după golul ex-gălăţencei Diana Munteanu. Andreea Taivan şi-a intrat în rol şi a ţinut CSU Danubius în meci, scor: 11-10 (min.40). Apărararea condusă de Cristina Marcu şi-a făcut bine treaba şi în partea a doua, „Coco” a şi marcat un gol foarte important pe contraatac pentru 12-11. Dunărea nu s-a predat şi a trecut în avantaj pentru a treia oară, scor 12-13 (min.49). Finalul a fost dramatic, Alla ne-a adus încă odată în avantaj, „Şerbi” a parat cea de-a treia aruncare de la 7 metri, iar „Daci” şi-a arătat din plin măiestria cu golul de 15-13. Finalul s-a jucat cu pulsul şi tensiunea la maxim, oaspetele au redus diferenţa şi au irosit şansa egalării cu 19 secunde înainte ca sirena să anunţe finalul, mingea trimisă din extremă de Ana Maria Berescu lovind bara după care s-a oprit pe linia porţii. O victorie extrem de importantă pentru fetele noastre pentru care toate jucătoarele care au evoluat merită aplauze: Elena Şerban, Daciana Balaban, Cristina Marcu, Mădălina Conache, Alla Sheiko, Denisa Şelever, Cristina Clisu, Elena Livrinikj, Dajana Jovanovska, Andreea Taivan, Nicoleta Safta, Emilia Anghel, Iulia Stroia, Tamara Bokaric, Roxana Caragea, Andreea Mihart. Rezultat final: CSU Danubius - Dunărea 15-14 (8-8). Pentru echipa învingătoare au marcat: Sheiko (5 goluri), Livrinikj (2), Balaban (2), Taivan (2), Conache (1), Marcu (1) Şelever (1), Jovanovska (1). Portarul Elena Şerban a avut 11 intervenţii. Etapa viitoare, CSU Danubius va primi vizita celor de la CSM Unirea Slobozia (9 septembrie, ora 18.00).

Fierbe semicercul

CSU Danubius are oaspeţi „de lux”, vicecampioanele de la Dunărea Brăila

06 csu danubius

 

CSU Danubius Galaţi şi HC Dunărea Brăila vor deschide balul în noul sezon de Liga Naţională de handbal feminin în faţa publicului din Galaţi. Cele două rivale se întâlnesc în chiar prima etapă a campionatului , miercuri, în sala Polivalentă Dunărea, de la ora 18.00. Cu siguranţă, va fi un derbi al orgoliilor, aşa cum s-a întâmplat şi în sezonul trecut. Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în această vară în meciurile amicale, o dată la Brăila şi o dată la Galaţi. De fiecare dată a câştigat Dunărea Brăila, însă jucătoarele celor două echipe sunt convinse că meciul oficial se va juca cu o altă presiune.
„Niciodată nu o să semene un meci oficial cu un meci amical. Noi o să fim clar mai ancorate în meci, o să fim mai serioase, o să mai dăm din greşeli la o parte, mai atente, cum vor fi şi ele de altfel, dar o să vedem”, a declarat portarul echipei Dunărea Brăila, Elena Voicu. Replica din tabăra gălăţeană a venit prompt. „Nu a contat prea mult scorul, au fost şi primele două meciuri. Eu consider că am jucat destul de bine şi pe atac, şi pe apărare, dar putem să îmbunătăţim ce am greşit la acele două meciuri şi, cum v-am mai spus, numai de noi depinde”, a precizat Elena Şerban, portarul de la CSU Danubius.
Gălăţencele sunt conştiente de faptul că tribunele vor fi pline şi că spectatorii prezenţi la meci vor face o atmosferă demnă de un derbi regional.
„Eu ştiu ce înseamnă un meci ca ăsta, ştiu ce o să fie în sală, ştiu cum va fi publicul şi ce mult va conta pentru noi. Pentru fetele care sunt noi la echipă ştiu doar din spusele noastre, dar părerea mea... până nu joci un meci Galaţi-Brăila nu prea poţi să ştii exact. Dar eu am încredere în fete că se vor mobiliza foarte bine pentru meciul cu Brăila. Vom încerca să dăm maxim şi ne dorim cele trei puncte, dar în primul rând ne dorim să facem un meci foarte bun”, a precizat Daciana Balaban, cea mai experimentată jucătoare din lotul antrenat de Valeriu Costea.
În sezonul trecut, meciul disputat la Galaţi a fost foarte spectaculos, Dunărea Brăila reuşind să câştige cu un gol marcat în ultima secundă de joc de internaţionala Aneta Udriştioiu. „Suntem pregătiţi şi vom face tot posibilul să învingem Brăila”, a precizat tehnicianul de la CSU Danubius, Valeriu Costea.

Aeromodele
Federatia Romana de Handbal
Federatia Romana de Baschet
Federatia Romana de Atletism
Federatia Romana de Volei